Praktische informatie Tuindagen

Op 28, 29 en 30 juni heten wij u van harte welkom op Landgoed Vollenhoven voor de Tuindagen. Deze prachtige locatie met bijzondere historische elementen brengt wel een aantal praktische punten met zich mee waar wij u graag over inlichten. Hiermee hopen wij de Tuindagen voor u als bezoeker zo prettig mogelijk te laten verlopen en de impact op de natuur, de bewoners en de monumenten zo klein mogelijk te maken. Mocht u vragen hebben waar u hieronder geen antwoord op vind, neem dan contact met ons op via info@tuindagenvollenhoven.nl

Tickets

Tickets voor de Tuindagen zijn te koop via www.tuindagenvollenhoven.nl/tickets en aan de kassa op de dagen zelf. Let et op, er is een beperkt aantal tickets per dag beschikbaar. Hou dus onze social media kanalen of de online ticket shop in de gaten om zeker te zijn dat de tickets niet uitverkocht zijn. De kassa’s bevinden zich bij beide ingangen van de Tuindagen, bij de wandel- en fietsingang en de ingang bij de parkeerplaats.

Het is bij het kopen van de tickets ook mogelijk gelijk een parkeerticket aan te schaffen.

Parkeren

Kom je met de auto? Navigeer dan naar Utrechtseweg 91, De Bilt. Je kunt je auto parkeren op de parkeerplaats naast de boerderij van De Biltse Boer. Het parkeren tijdens de Tuindagen is betaald, hiervoor dien je vooraf een parkeerticket aan te schaffen via www.tuindagenvollenhoven.nl./tickets. De parkeerticket wordt gescand bij het uitrijden. Vanaf de parkeerplaats wandel je via een speciaal aangelegde brug het Landgoed op.

De parkeerplaats is geopend vanaf 09:30 uur. Zowel de kassa als de (tuin) hekken van de Tuindagen openen wij om 10:00 uur.

Fiets, OV of wandelen

Wij moedigen iedereen aan vooral met de fiets, wandelend of met het OV te komen. De parkeergelegenheid voor auto’s is beperkt en betaald.

Er is een grote gratis fietsen parkeergelegenheid, met voldoende ruimte voor bakfietsen. Vanaf Utrecht Centraal of Driebergen-Zeist fiets je in zo’n 20 minuten naar het Landgoed.

Bushalte Jordanlaan in Zeist is slechts 6 minuten lopen vanaf de ingang van het Landgoed. Hier stoppen bussen 34, 50, 58, 73 en 74. 

Locatie

De Tuindagen worden gehouden op Landgoed Vollenhoven en georganiseerd door de Stichting die het landgoed ondersteunt. Het adres van het landgoed is Utrechtseweg 59, 3732HA in De Bilt. Let op: normaal zijn er twee ingangen van het landgoed aan de Utrechtseweg maar voor de Tuindagen is slechts één van deze beschikbaar. 

Bereikbaarheid

Let op dat de verkeersituatie rondom het landgoed tijdens de Tuindagen anders is dan je gewend bent. De afrit richting het landgoed van de Utrechtseweg vanaf Zeist zal afgesloten zijn. Ook zal de parallelbaan tussen het landgoed en Planta éénrichtingsverkeer zijn waardoor de parallelbaan en de autoparkeerplaats voor de Tuindagen alleen vanaf Planta (Utrechtseweg 127, De Bilt) te bereiken zijn.

Eten & drinken

Landgoed Vollenhoven werkt op de Tuindagen met twee huiscateraars: het horecaplein bij de Oranjerie wordt verzorgd door De Vuurplaats en bij het Landhuis door ByDorine. Verder zullen er poffertjes, koffie en ijsjes verkrijgbaar zijn en kunt u een theetuin vinden in de Moestuin. 

Wij streven ernaar de prijzen voor het eten en drinken op de Tuindagen zo betaalbaar mogelijk te maken. Hierbij zoeken we de balans tussen eerlijke prijzen en goede kwaliteit (lokaal) eten. Zo geniet u bij verschillende gerechten en sancks op de Tuindagen van producten uit onze eigen Moestuin.

Betalingen

Betalen kan op de Tuindagen voornamelijk met pin. Er zijn wellicht kramen waar je ook contant kunt betalen maar reken vooral op betalen met de pinpas (of een ander digitaal middel zoals je telefoon). Op het Landgoed is geen geldautomaat aanwezig.

Toilet

Op de Tuindagen zijn op drie verschillende plekken toiletwagens en mindervalide toiletten beschikbaar. Deze zullen te vinden zijn op de plattegrond die bezoekers bij aankomst ontvangen maar ook te vinden zijn door de bewegwijzering te volgen. 

Honden

Je trouwe viervoeter is aangelijnd ook welkom op de Tuindagen. Wel vragen we je om achter je hond op te ruimen, ook wanneer de behoefte word gedaan in het bosgebied. Onze Tuinbaas Marco zorgt ook in de bossen (en de tuinen) voor het onderhoud en we willen hem liever geen verrassingen bezorgen.

Ervaar het landgoed, geniet lokaal

Bijdragen aan de Tuindagen?

Standhouder worden

Wil jij met jouw product/merk nog een plekje tussen de standhouders van de Tuindagen? Meld je nu aan via onderstaande button en wij nemen zo snel mogelijk contact op om de mogelijkheden door te spreken.

Vrijwilliger worden

De Tuindagen kunnen niet draaien zonder vrijwilligers. Zo ondersteunen vrijwilligers bij de ticket controle, het parkeren en de kinderweide. Natuurlijk ontvangen onze vrijwilligers ook een vrijwilligersvergoeding. Klik door voor meer informatie.

Sponsor worden

Er zijn verschillende mogelijkheden om deze duurzame en historische Tuindagen te sponsoren en zichtbaarheid te genereren voor de sponsor. De opbrengsten van de Tuindagen worden ingezet voor de instandhouding van Landgoed Vollenhoven.

Tuindagen Vollenhoven

Utrechtseweg 59

3732HA De Bilt

info@tuindagenvollenhoven.nl